Blogia
Es 12 de Grimmauld Place en català

Esports

Confirmat: Gran Premi del Mediterrani a València

Feia un grapat de dies podieu llegir que València acolliria un Gran Premi de Fórmula 1. Bé, idò això va ser abans de les eleccions de diumenge passat. Després va sortir Ecclestone, el cap de la 'circ', per dir que no s'arriba a l'acord total fins passats els comicis i va deixar entreveure que la possibilitat de què la F1 arribàs a València estaria subjecta a la reelecció de Camps a la Generalitat Valenciana. Tot d'una Ecclestone es va defensar dient que no havia dit això o que, potser, s'havien malinterpretat les seves paraules. Que el que ell volia dir era que no es podria signar cap acord fins saber amb qui l'havia de firmar.

Idò bé, ara que sabem que els populars han reeditat, fins i tot augmentat, la seva majoria tant a la Comunitat Valenciana com a la ciutat del Túria (amb Rita Barberà al capdavant), s'ha fet oficial la conformitat total entree el patró Bernie i el president Camps. D'aquesta manera, l'any que ve podrem triar entre Barcelona o València per anar a veure la Fórmula 1 sense sortir d'Espanya. Un circuit totalment tancat i un de semiurbà que, sense dubte i després de la Copa del Amèrica d'enguany, aixecarà moltes passions entre els valencians. Ja veure si els pilots es pronuncien al respecte. Au idò, fins el 2014 tendrem Fórmula 1 a València. 

0-6 a Madrid i 6-0 a Hamburg

0-6 a Madrid i 6-0 a Hamburg

El Barça s'ha imposat a l'Atlètic de Madrid per un contundent 0 a 6. I Rafel Nadal ha perdut, també de forma rotunda, contra Roger Federer en la final del Màsters Sèries d'Hamburg.

El Barça presenta candidatura oficial al títol de lliga

Els blaugrana s'han passat tota la setmana sentit i llegint que estaven morts, acabats o en crisi, sobre tot des d'articles que arribaven des de la capital.  I és que a Madrid ja veuen campions als de Capello. El problema és que el Barça no està, sembla que no està, tan mort com alguns ho voldrien. 

Avui els de Rijkaard tenien una dura prova en la seva visita al Calderon i és que si el Barça té una bèstia negra no és altra que els del Manzanares. Però avui, afortunadament pels culés, Fernando Torres no ha tengut el seu dia. I qui tampoc l'ha tengut ha estat Pichu, el porter dels matalassers, que ha regalat un parell de gols, sobre tot en la primera part, que han posat les coses ben de cara pels blaugranes. I més si tenim en compte que l'àrbitre s'ha "menjat" el primer gol, en clar fora de joc de Messi.

Al final, 0 a 6 amb gols de Messi, per partida doble, Zambrotta, Eto'o, Ronaldinho i Iniesta. Ronaldinho ha tengut el segon en una falta directa que s'ha topat amb la fusta de la porteria de Pichu, igual que Eto'o que ha estavellat en el travesser un potent xut. D'aquesta manera, el Barça continua viu en la lliga i no li perd l'estela al Madrid, que continua líder gràcies al "goal average". Un partit menys i tres punts. En queden 9 en joc. Qui s'en durà la lliga?

Rafel Nadal cau en la terra batuda d'Hamburg

El manacorí ha vist avui horabaixa com se li escapava el Màsters Sèries d'Hamburg. 81 partits consecutius sense perdre damunt terra batuda no han estat suficients perquè el mallorquí s'endugués a ca seva un títol que no tenia: el del MS d'Hamburg. I haurà d'esperar, al manco un anys més, per ficar-lo dins les vitrines de casa seva. Perquè ha estat Federer el que s'ha imposat en una final més bé "light" i suma així tres títols consecutius a Alemanya.

El número un del món avui sí que ha estat capaç de doblegar Nadal sobre l'arena. No obstant això, les coses han començat malament pel suís quan Rafel ha guanyat el primer set per un cotundent 6-2. Però Federer no ha perdut la compostura i ha sabut reaccionar a temps. Tant que finalment s'ha ficat el partit a la butxaca i l'ha liquidat amb un 6-2 i 6-0 al seu favor. Potser la càrrega física que Nadal hagué de suportar ahir en el partit contrà l'australià Hewitt li ha passat factura en el partit d'avui. Però potser, d'aquí a tres setmanes, Rafel torni aquest cop a Federer en l'ansiada final de Roland Garros, un torneig que el suís encara no ha pogut aixecar i que no dubt que posarà tot el seu millor joc en aconseguir ser el rei de la terra parisenca. Al final, 2-6, 6-2 i 6-0 per Roger Federer. 

De Hockenheim a València per veure el Gran Premi d'Europa

El Gran Premi d'Europa de la Fómula 1 es trasllada a València. El President de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, i els "mandamás" de la Fórmula 1, Bernie Ecclesteno arribaren a un acord que han fet públic avui migida: València acollirà un gran premi de F1 a partir de l'any que ve.

Vols saber més? Click aquí.

Mamma Mia!

Mamma Mia!

Eren les 16:15 quan la megafonia d’un Palma Arena a les fosques anunciava la sortida a pista de Roger Federer, primer, i Rafel Nadal, després. Les prop de set mil persones que abarrotaven el velòdrom es posaren de peu per rebre les dues estrelles del tennis. I és que tant el suís com el manacorí varen aparèixer al més alt de les graderies per baixar a la pista d’entre la gent, cadascun per un cantó. Nadal al de la terra i Federer al de l’herba. No podia ser d’altra forma. L’espectacle acabava de començar.

Eren moltes les expectatives que s’havien dipositat en aquest partit. No només veure les dues millors raquetes del planeta en unes condicions inèdites, sinó saber també si la gespa del Palma Arena, que s’havia muntat a contra rellotge la matinada anterior, aguantaria el partit. Pel que fa al joc, Nadal i Federer no varen fer, precisament, el seu millor partit. Ni de prop. Tots dos sabien que no s’hi jugaven res i no volien complicacions. El ritme era lent i els punts, en la seva majoria, curts. Però això és igual quan tens davant Roger Federer i Rafel Nadal.


Una pista; dos tipus de joc

Ni Federer ni Nadal van jugar amb tot el seu potencial tennístic. Una raó: Roland Garros y els Màsters Sèries de Roma i Hamburg. Aquests tornejos estan apunt de ser celebrats, i els dos jugadors que s'enfrontaven dimecres al Palma Arena estan inscrits a aquests tres esdeveniments. No era qüestió de lesionar-se, només era una exhibició. S'ha d'admetre la dificultat per jugar en aquest tipus de pista. Canviar cada dos jocs suposava canviar totalment el tipus de tennis. La terra batuda requereix un joc més físic i estratègic. A més, la bolla bota més i et permet pegar-li de dalt a baix i aconseguir una velocitat més alta. La gespa, pel contrari, és una de les superfícies més ràpides i on la bolla bota menys. Aquí la rapidesa del cop i de cames és molt important. A més, tenir un bon cop guanyador, tant de dreta com de revés és molt important, ja que damunt aquesta superfície és molt difícil aguantar un piloteig llarg.

A la part de la gespa, la bolla botava poc, excessivament poc. Federer aprofità aquest detall en forma de tallats quan jugava sobre la terra batuda. A més, una altra dada important sobre l'herba, és que havia estat instal·lada la nit anterior, i no es podia forçar, la qual cosa va fer que els jugadors no poguessin moure’s amb facilitat sobre aquesta superfície. Al final del partit es va poder veure com un tros de gespa va botar del seu lloc.

A la terra batuda tot estava més preparat. Fins i tot, Federer va admetre que la superfície de terra estava en molt bones condicions. Respecte al joc, els dos jugadors es varen mostrar més agressius damunt la terra, ja que era la superfície més còmoda, ja que era més lenta i on la bolla botava més uniformement. S'ha d'esmentar que Federer va declarar que es trobava millor a la gespa que a la terra.

De totes formes el que contava a cada joc era el servei dels jugadors. Es pot dir que no era tant la guerra de les superfícies, sinó que era el que servia el que manava, com tota la vida. Això és un detall que va passar completament desapercebut, ja que els dos millors jugadors del món es trobaven a una pista d'unes característiques desconegudes per quasi tothom.

Federer: “Xerr en castellà o en mallorquí?”

Rafel Nadal i Roger Federer asseguraren, en acabar el partit, que s’ho havien passat molt bé, millor del que esperaven, perquè varen passar “dues hores i mitja molt divertides”. El de Manacor també va reconèixer que li agradaria repetir aquesta experiència, però la complexitat de la pista i, sobretot, els constants canvis de sabatilles fan impossible traslladar aquest format a una competició oficial. “Ho hem passat molt bé, hem gaudit amb punts sense gaire pressió i hem jugat més relaxats”. Però al marge de la diversió, el partit també va ser “molt cansat, molt llarg i amb molts de canvis de moviment en molt poc temps. Les cames varen sofrir molt i em va costar molt adaptar-me a la gespa”, assenyalà Nadal. El manacorí afegí que, en la seva opinió, “el públic també es va divertir. Si jo fos espectador també m’agradaria veure jugar els números un i dos del món, malgrat que no és un partit molt real, però sí interessant i bo per a la promoció del tenis”.

Però no només les graderies es varen divertir, perquè molts de somriures vàrem veure en la pista del Palma Arena. Els dos jugadors són grans amics i ho demostraren en la pista i en la sala de premsa. “Es poden tenir amics en el món del tennis malgrat la competitivitat. Es pot ser amic i rival alhora. Jo tenc bons amics en el circuit i que el número un del món i el número dos es duguin bé és bo per l’esport ”, comentà el de Manacor.

Per la seva banda, el suís, que bromejà sobre l’anglès de Nadal, agregà que “fa alguns anys que ens coneixem, tenim les mateixes idees i encara que no xerram la mateixa llengua ens entenem bé. En el futur m’agradaria passar més temps amb ell”. Pel que fa a l’estil de joc Federer també assenyalà que havia tengut alguns problemes per decidir quin tipus de tennis fer i que havia estat un poc estrany. “Al principi me sentia bé damunt l’herba i un poc incòmode damunt la terra, però a mesura que passava el partit m’he sentit molt millor”. El número un del món també afirmà haver-s’ho passat en gran. “Les condicions per jugar eren excel·lents i he de reconèixer que m’ho he passat molt bé jugant amb en Rafa” El suís es va acabar de ficar a la butxaca el públic quan, durant el discurs posterior a l’entrega dels trofeus, demanà al Palma Arena: “xerr en castellà o ho faig en mallorquí?”.

Cares famoses en el Palma Arena

A més dels quasi set mil aficionats que ompliren aquesta improvisada pista de tennis, moltes cares conegudes es varen deixar veure pel velòdrom municipal. Varen ser molts el que no es volgueren perdre aquesta cita d’obligada assistència per alguns. Es el cas del president del Govern balear, Jaume Matas que acudí al recinte amb la seva dona. L’acompanyaven en la llotja la batllessa de Palma, Catalina Cirer i la presidenta del, Consell de Mallorca Maria Antònia Munar, també amb el seu marit. També hi era la vice-presidenta del Govern, Rosa Estaràs, i alguns consellers de Matas, que tampoc no varen perdre detall del partit. Rosa Puig, Jaume Font, Francesc Fiol, Lluís Ramis d’Ayreflor, i Mabel Cabrer, entre d’altres.

Fora del món de la política, cares com les de Carles Moyà i Manolo Santana, als qui es va retre un petit homenatge, o com les de Gregorio Manzano i Vicenç Grande, o l’ex entrenador del Mallorca, Héctor Cúper.


Fins el 2010!

Potser dimecres no es fes un homenatge al tennis, però està clar que tothom recordarà que en el maig de 2007, i a Palma de Mallorca, es jugà per primera vegada un partit de tennis en una pista híbrida. Però la cosa no queda aquí, perquè el Govern balear ha signat aquest esdeveniment fins el 2010. Així que “La batalla de les superfícies” no ha fet més que començar. S’asseguin i vegin.

 

Amb la col.laboració d'en Joan Antoni Peña en l'anàlisi tècnica. Gracis Joan! 

Nadal i Federer, exhibició en el Palma Arena

Nadal i Federer, exhibició en el Palma Arena

Rafel Nadal i Roger Federer jugaran un partit d'exhibició el proper dia 2 de maig en el Palma Arena per disputar-se el títol honorífic de millor jugador del món. 

Vols saber més? Fes click aquí .

Ja arriben els primers contractes cinematogràfics

Ja arriben els primers contractes cinematogràfics

Quan vàrem sentir que David Beckham deixare el Madrid el proper mes de juny per fitxar per el Los Angeles Galaxy tots ens imaginàvem que hi havia interessos "hollywoodienses" per enmig. Idò ja ha caigut el primer paper a un film de la gran fàbrica del cinema californiana. L'ex-capità de la selecció anglesa debutarà a la gran pantalla a una pel.lícula bèl.lica. En concret, a un llargmetratge basat en la Primer Guerra Mundial. Bechkam encarnarà a un soldat britànic a Treva (Tregua), una pel.lícula basada en l'anomenada Treva de Nadal del 24 de desembre de 1914, que durà un dia, segons publica el rotatiu birtànic The Sunday Mirror . Si no vaig equivocada, Treva no serà la primera pel.lícula basada en aquest esdeveniment efímer, ja que Feliz Navidad (Joyeux Noël) (Christian Carion, frança, 2005).

Pareix esser que durant aquest "alto el fuego", els soldats britànics i alemanys que es trobaven en el front occidental decidiren abandonar les armes per rebre el Nadal. Varen cantar nadales, intercanviaren cartes i licors i jugaren a futbol, entre d'altres coses. El futbolista anglès, de 31 anys, es convertirà en la ficció en un d'aquests soldats britànics que jugaren a futbol aquell trist dissabte de Nadal de 1914. Però una font propera a l'estrella mediàtica ha afirmat que Bechkam no té més aspiracions que sortir puntualment a algunes pel.lícules fent "d'estrella convidada com a futbolista. No té mayors aspiracions per convertir-se en un gran actor".

La cinta estarà dirigida pel cineasta ucraí Vadim Perelman i es començarà a rodar el 2008, Nadal del qual s'espera l'estrena.

¿Té raó "la font propera" quan diu que David Bechkam no té mayors aspiracions en el cinema? Jo crec que sí. Tant ell com la seva dona. Los Angeles Galaxy és un bon destí per començar, no?

Font: El País

"Podeu dir-me geni"

"Podeu dir-me geni"
Puedes verlo en castellano aquí
   
    Només Roger Federer pot guanyar el seu tercer Open d'Austràlia sense cedir ni un sol set en tot el Grand Slam. Per això i perquè ho és, ell mateix va donar permís a la premsa perquè el coronassin com el millor del món. "Crec que soc el millor jugador de tennis del món, i me podeu dir geni. Guany fins i tot sense jugar el millor que sé". El suec es va imposar en la final al xilè Gonzàlez, que havia deixat Rafel Nadal en el camí, en tres sets. Federer va sortir a la pista amb el cap posat en el primer gran de l'any i amb la vista fixada ja en Roland Garros. I és que la terra parisenca encara no és domini del número u del món. Dit i fet i el primer grand slam a la butxaca. Molts, segurament, el tatxaran de propotent o de sorberbi. Però jo crec que no s'ha de jutjar equivocadament Federer per aquest comentari eufòric (i no, per això, irracional). La relitat és que: és o no és el millor del món? Sí. I indiscutiblement. Ara per ara ningú no li pot fer front. Nadal? A vegades, però no sempre.
 
Que diguin el que vulguin, que el critiquin si volen o que, per contra, l'elogiïn, que és el que és mereix un jugador que al llarg de la seva carrera (i encara queda!) s'ha caracteritzat per passar inadvertit fora de les pistes, amb la boca tancada i allunyat de tota polèmica.
 
Si és que té raó. És un geni.

"No sé cuánto dinero gano"

"No sé cuánto dinero gano"

O això és el que afirma Ronaldinho. I 23 milions d'euros anuals és la resposta. El crack del FCB ha desvancat Beckham com el jugador millor pagat del món. Si al final serà que la bellesa de l'anglès ja ha passat de moda o que les tendències canvien i ara és més important ser el millor que no el més atractiu. Perquè està clar que Ronaldinho no és un 'guaperas", encara que a mí m'agrada molt.

El jugador brasiler, en una entrevista per a la revista France Football, ha dit que desconeix quants de doblers guanya a l'any, ja que "mai he donat suficient importància als diners". Home, normal, si no arribàs a finals de mes si que n'hi donaria, d'importància. Però guanyant aquestes quantitats desorbitades que més dóna guanyar un milió més que un milió menys.

D'altra banda, també ha confessat que no sol dur dobbers damunt. L'excepció és quan ha de posar benzina, encara que assegura que no condueix quasi mai. Res, que ell és feliç jugant a futbol i que la resta, encara que sigui la nòmina, no té tanta importància com la pilota.

S'obri el debat: mereixia De la Rosa ser pilot oficial de McLaren?

S'obri el debat: mereixia De la Rosa ser pilot oficial de McLaren?

Els entrenaments de la nova temporada de fórmula 1 ja han coençat en el Circuit de Montmeló. I la noticia ja ha botat, obrint amb ella, un debat que pareixia tancat. Va fer bé l’equip McLaren en fer pilot oficial el britànic Lewis Hamilton? Això no se sabrà fins a final de temporada, però les circumstàncies actual conviden a fer una reacció immediata. Primer jornada de volta a la feina als circuits i la realitat és que, el pilot de proves ha estat més ràpid que l’oficial. És a dir, Pedro Martínez De la Rosa ha marcat millor temps que el seu company d’escuderia, Hamilton. Com a mínim, aquest fet mereix un pensament. Està clar que un dia no fa res, però començar amb bon peu es fonamental i, de moment, el britànic no ho ha fet.

 

Jo som de les que pensen que De la Rosa mereixia una oportunitat. Crec que ha demostrat suficientment la seva qualitat, tant en el entrenaments com en la competició. Però, essent realista, mai havia confiat en què el català es convertiria en company d'escuderia d'Alonso. I dic això perquè, des del meu punt de vista, tenir dos corredors del mateix país com a companys d'equip (tots dos oficials, vull dir), és molt arriscat i no crec que els equips vulguins jugar amb una cosa tan "delicada" com són els doblers. M'agradaria estar equivocada.

 

Haurem d'esperar amem que decideix el temps, o més ben dit, que decideix McLaren. Però, probablement, aquest serà el darrer any en l'alta competició de Pedro i, segurament, l'haurà de veure passar, un altre any més, com a tercer pilot.

 

 

Vos imaginau un Espanya - Gibraltar???

Vos imaginau un Espanya - Gibraltar???

Això succeïria si el Comitè Executiu de la UEFA decideix inclourer-hi colònia bitánica (que reclama Espanya, per suposat) com a membre de ple dret dins aquest comitè. Ja en la passada reunió de l’organisme europeu de futbol, del que Villar n’és el vicepresident, es va denegar la petició duita a terme pel penyó de tenir una selecció oficial amb la qual podria jugar competicions internacionals oficials. Idò ara, Gibraltar ha tornat a insistir en la possibilitat de convertir-se, en membre de ple dret de la UEFA. El Comitè Executiu del citat organisme debatrà en la proxima reunió (en el mes de gener) si torna a denegar la petició o si, per contra, l’accepta. Per cert, que en la reunió del mes d’octubre, en la que se va dir “no” a la petició “d’independència futbolísitca” de Gibraltar, el mateix comitè acceptà Montenegro com a membre de ple dret. Aquesta vegada, però, el penyó compta amb un aval que no havia tengut el passat octubre: el Tribunal d’Arbitratje Esportiu (TAS) ha demanat que es consideri Gibraltar com a membre de ple dret de manera provissional fins al Congrés que tendrà lloc a finals de gener de 2007, a Dusseldorf, quan s’haurà de decidir si sí o si no de manera defitiniva. Els pròxims dies 7 i 8 de desembre se sabrà aquesta primera ressolució, la de la provissionalitat.

És a dir, que no seria del tot absurd imaginar que Espanya es pogués jugar la classificació del Mundial o d’una Eurocopa contra la selecció de Gibraltar. Qui sap, alomijor així no hauria d’anar a repesques ni haver d’acudir a segones oportunitats per calssificar-se en les competicions internacionals. O igual, com Espanya continua insistint a l’ONU que Gibraltar es converteixi en un territori espanyol de totes totes, veurà en els gibraltarencs a noves promeses perquè treguin a la superfície la selecció nacional.

I, com és normal a aquest país, la política ja s’ha ficat en mig del “cacao”. El PP ha demanat al govern una “reacció immediata i la mobilització de tots els instruments que tengui al seu abast” per tal d’impedir que la Federació de Futbol de Gibraltar sigui admessa en la UEFA el proper gener. El portaveu popular per l’esport, Franciso Antonio González apunta que “des del PP entenem que la inscripció de Gibraltar en la UEFA no es circumscriuria només a l’àmbit esportiu, sinó que perseguiria un reconeixement polític a través de l’esport”.

Per tot ha de ficar els nassos la política. No queda tranquila si no ho té tot controlat. Ja veurem que decideix la UEFA.